Un discurs
curajos şi interesant aflat sub fascinaţia Luminii
care tratează deopotrivă aspecte ce ţin
de cunoaşterea teologică şi cunoaşterea ştiinţifică punând în valoare dialogul
ştiinţă-teologie, un dialog deschis în ultima vreme cu largi perspective.
Cu eleganţă şi pricepere, autoarea Maria Popescu,
fizician de profesie, ne invită să
parcurgem alături de ea un itinerariu spiritual în care aflăm alături de autentice demersuri intelectuale de înţelegere la nivel fenomenologic ale
universului, înalte trăiri duhovniceşti, asumat fiind faptul că intelectul foloseşte
gestului teologic numai în măsura în care este oferit ca lucrare duhovniciei.
Un comentariu:
Am fost cucerit de modul atat de personal si de sincer in care se exprima autoarea, de convingerile pline de credinta si de frumos pe care le transmite atat de firesc si delicat. Desi „tradeaza” formarea de fizician, aflandu-se in largul sau atunci cand defineste notiuni, cand prezinta fenomene sau teorii simple sau complexe, uimeste cel mai mult prin convertirea deplina pe care a lucrat-o Dumnezeu in inima ei dornica de adevar si de sens.
Convertire curata a autoarei, lipsita de habotnicii de genul „crede si nu cerceta”, cred ca rodeste cel mai mult in inima cititorului, oferindu-i curajul sa treaca de la scepticism la chemarea lui Dumnezeu in rugaciune. Bibliografia temperat dozata si adesea foarte inspirat aleasa reflectă o bogata cultura teologica dobandita prin lecturi numeroase, dar si fericit impropriate.
M-am luminat si continui sa ma bucur de lumina fericirii pe care o exprima Doamna Maria Popescu prin aceasta carte. Cautand pe Dumnezeu cu toata fiinta, a dobandit din Duhul Sfantului Andrei care exclama: „L-am aflat pe Mesia!”. E ceea ce lipseste adesea lumii teologice de azi sau ceea ce ar trebui sa transpara mai mult.
Trimiteți un comentariu